PaastaartEen feestelijke taart kan natuurlijk niet ontbreken tijdens de Paasdagen en daarom heb ik er een voor je bedacht: een makkelijke paastaart met een ganache van witte chocolade en bosbessen. De bosbessen geven de witte chocolade een mooie paarse kleur en dat oogt erg feestelijk. Natuurlijk kun je ook voor pure chocolade kiezen als je niet van witte chocolade houdt, dat is net zo lekker en iets minder zoet. Je hebt het volgende nodig voor de taart.

200 gram Digestive koekjes of Mariakaakjes
60 gram gesmolten boter
200 gram (witte) chocolade
150 ml slagroom
100 gram bosbessen
rasp van 1 citroen

Maal de koekjes tot fijne kruimels. Wanneer je dit in de keukenmachine doet krijg je het mooiste en snelste resultaat, maar je kunt ze natuurlijk ook met de hand vermalen. Smelt de boter, voeg deze toe aan de kruimels en meng tot de boter goed verdeeld is. Schep het mengsel nu over in een taartvorm van ongeveer 24 cm en druk alles goed aan. De bodem van de taart is nu klaar en kan even uitharden in de koelkast.

Doe de bosbessen bij de slagroom en pureer dit tot een gladde “smoothie”. Smelt de (witte) chocolade en voeg dit toe aan de bosbessenmengsel samen met de citroenrasp. Meng de chocolade hier goed doorheen zodat alles goed is verdeeld en er geen klontjes meer in zitten. Giet de vulling op de bodem en laat dit voor minstens 4 tot 5 uur opstijven in de koelkast.De vulling zal wat donkerder worden na mate de taart wat langer staat.

Decoreer de taart met slagroom (of met honing-boter crème), paaseitjes en eventueel nog wat verse citroenrasp. De taart is nu klaar voor de paastafel!the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.