Bananen ijsDe lente brengt ons weer warmere dagen en dat betekend dat het weer tijd wordt voor ijsjes! Van bananen kun je heerlijk roomijs maken, maar je kunt ze ook op een stokje doen! Deze ijsjes zijn voor mij een jeugdherinnering en ze zijn ontzettend leuk (en makkelijk) om te maken. Het mooiste is dat je kan variëren: je kan de ijsjes gezond maken met pure chocolade en nootjes of je kunt juist losgaan met gekleurde sprinkels en witte chocolade! Om de ijsjes te maken heb je het volgende nodig:

  • Bananen
  • Chocolade
  • Toppings naar keuze: Gemalen kokos, fijn gehakte (geroosterde) noten, havermout, granola gekleurde sprinkels, Smarties, nougatine, etc.
  • IJsstokjes (optioneel)

Haal de bananen uit de schil en snijd ze in twee stukken. Als je (ijs)stokjes hebt kun je deze in deze in de banaan steken. Leg de bananen vervolgens in de vriezer tot ze bevroren zijn. Dit maakt het dippen in de chocolade wat makkelijker omdat het sneller stolt. Zo kun je de ijsjes mooier coaten, kliedert het minder en zit de vriezer ook niet helemaal vol met chocolade. Wanneer de bananen bevroren zijn kun je de chocolade smelten en de bananen hierin dippen. Strooi vervolgens de topping naar keuze erover en leg ze op een bakpapiertje. Doe dit met zoveel bananen als je wilt. Wanneer je klaar bent kun je ze terug in de vriezer doen of je kunt ze meteen opeten!

Heb jij weleens van dit soort ijsjes gemaakt? Wat is jouw favoriete topping?the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.