GnocchiGnocchi kunnen we ook wel de dumplings van Italië noemen. Deze kleine klontjes van bloem en gekookte aardappel kunnen als alternatief voor pasta worden geserveerd. Door de groei van het Romeinse rijk is dit product in Europa geïntroduceerd en vandaag de dag maken we er talloze gerechten mee. Het fijne van gnocchi is dat deze zo snel gaar zijn wanneer je ze kookt: vaak al binnen 2 minuten! Wanneer je gnocchi uit de supermarkt koopt kun je dus snel een gerecht op tafel zetten. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken en dat is niet eens zo heel moeilijk! Daarom laat ik je een recept zien voor verse gnocchi met tomatensaus en mozzarella. Om voor 2 personen gnocchi te maken heb je het volgende nodig:

 • 400 gram gekookte kruimige aardappels
 • 100 gram bloem
 • 1 ei
 • Snufje nootmuskaat
 • Zout

Prak de gekookte aardappelen fijn met een pureestamper of pureeknijper en voeg de bloem, het ei, wat zout en heel klein snufje nootmuskaat toe. Zorg dat de aardappelen niet meer te heet zijn, anders gaat het ei stollen. Meng alles nu goed door elkaar tot er een samenhangend en kneedbaar deeg ontstaat. Verdeel het deeg in kleinere stukken en rol deze uit tot een lange sliert. Snijd deze sliert in stukjes ter grootte van een walnoot. Je kunt ze eventueel nog wat ovaler vormen zodat ze er wat mooier uit zien. Druk vervolgens met de holle kant van de vork op de gnocchi die klaar zijn zodat er ribbels op ontstaan. Deze ribbels zorgen ervoor dat de saus beter blijft plakken. Breng een pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de gnocchi. Wanneer ze naar boven komen drijven zijn ze gaar.gnocchiVoor de tomatensaus heb je het volgende nodig:

 • 8 tomaten
 • 1 teen knoflook
 • Olijfolie
 • Peper en zout naar smaak
 • Verse basilicum
 • 1 bolletje mozzarella

Snijd eerst de tomaten in blokjes en snijd het teentje knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook. Wanneer deze glazig wordt kun je de tomaten toevoegen samen met wat peper en zout. Laat dit koken tot de tomaten stuk zijn en laat het meeste vocht verdampen. Voeg een flinke handvol basilicum toe en laat dit even meebakken. Nu kan de gnocchi aan de saus worden toegevoegd en roer alles goed door elkaar. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze op het gerecht. Doe eventueel de deksel op de pan en laat het voor 5 minuten op een laag vuur staan zodat de kaas kan smelten. Decoreer met nog wat verse basilicum blaadjes en serveer!

Gnocchi is ook heel lekker met een kaassaus of met ricotta en spinazie! Wat is jouw favoriete bereiding van dit product? Laat het weten in de comments! the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.