BloemkoolsoepBloemkool vind ik een lekkere, maar ook hele saaie groente. Vaak verwaarloos ik hem daarom ook een beetje. Laatst wilde ik deze groente weer een beetje waardering tonen en had ik er een curry mee gemaakt met kerrie en koriander. Omdat ik maar een halve bloemkool had gebruikt, had ik besloten om van de andere helft soep te maken. Nou had ik ook nog koriander over en dat is iets wat ik niet heel vaak gebruik. Weg gooien vind ik zonde, dus ik had het samen met wat kerrie in de soep verwerkt. En zo veranderde mijn saaie bloemkoolsoep opeens in een hele lekkere soep! Maar dat was eigenlijk ook wel te verwachten, want in de curry smaakte het immers ook lekker. Dus bij deze: een recept voor bloemkoolsoep met kerrie en koriander. Dit recept is voor 3-4 personen en je hebt het volgende nodig:Bloemkoolsoep

1 bloemkool
1 ui
1 liter groentebouillon
2 theelepels kerrie
2 eetlepels fijngehakte verse koriander
100 ml (plantaardige)room
1 eetlepel olijfolie
Cayennepeper naar smaak.

Snipper de ui en bak deze in wat olijfolie tot deze zacht zijn. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg deze bij de ui. Laat alles 3-4 minuten meebakken en giet dan de groentebouillon erbij samen met de kerrie. Laat dit ongeveer 10 minuten koken of tot de bloemkool gaar is en pureer dan met een staafmixer een gedeelte van soep zodat er nog stukken bloemkool in blijven zitten. Je mag de soep natuurlijk ook helemaal pureren als je dit lekkerder vindt! Voeg nu de room, koriander en eventueel wat cayennepeper toe, laat dit nog even doorwarmen en klaar is de soep!

Serveer met wat geroosterd brood of met wat geroosterde kikkererwten voor wat extra bite! the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.