Polenta met preiZoals beloofd: een heerlijk recept voor polenta met prei en paddenstoelen! Dit gerecht is makkelijk en wanneer je instant polenta gebruikt ook heel snel. Oh ja, het is ook nog eens heel goedkoop: paddenstoelen en prei kosten vaak niet veel! In dit recept gebruik ik champignons, maar met gemengde paddenstoelen is het ook erg lekker. Wanneer je geen room wilt gebruiken kan je dit vervangen door (plantaardige) melk, bouillon, witte wijn of je kunt het helemaal weg laten, maar dan wordt het gerecht wel een stuk droger. Voor 2 personen heb je het volgende nodig:

125 gram (instant)polenta,
0,5 liter water,
250 gram champignons,
1 prei,
200 ml (plantaardige) room,
Peper en zout

Maak de champignons schoon en snijd deze in plakken. Halveer de prei, was deze van binnen goed en snijd in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons tot deze vocht af gaan geven. Voeg dan de prei en de room toe en laat dit inkoken tot een dikke saus. Breng het op smaak met peper en zout.

Breng ondertussen het water met wat zout aan de kook. Voeg de polenta langzaam toe en blijf roeren tot de polenta gaar is. Voeg eventueel een klontje boter toe om de polenta wat smeuïger te maken. Wanneer je traditionele polenta gebruikt die lang moet koken, moet je met deze stap beginnen. Zorg dan dat de prei en champignons al gesneden zijn, zodat je deze alleen af en toe hoeft te roeren wanneer deze op het vuur staan. Het is wel makkelijker om snelle polenta te gebruiken voor dit recept.

Wanneer de polenta gaar is kun je deze over de borden verdelen en de prei en champignons er boven op scheppen.

Dit recept is trouwens ook heel erg lekker met pasta of gnocchi in plaats van polenta!Polenta met preithe veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.