GranolaGranola met wat yoghurt en fruit is een van mijn favoriete ontbijtjes. Maar ik maak mijn granola liever zelf: dat is veel goedkoper en veel gezonder. Kant en klare granola bevat vaak veel suiker of plantaardige olie en dat is eigenlijk helemaal niet nodig! Daarom deel ik graag mijn favoriete granola recept met je. Deze granola is niet alleen heel makkelijk en lekker, maar levert daarnaast ook een goede bijdrage aan je omega-vetzuren, want het zit vol met noten en zaden. Een goede start van de dag dus!

Wat heb je nodig:Granola
100 gram grove havervlokken,
100 gram fijne havervlokken,
100 gram gemengde noten,
50 gram gebroken lijnzaad,
50 gram gemalen amandelen of amandelmeel*,
20 gram zonnebloempitten (of gemengde pitten),
20 gram geraspte kokos,
1 theelepel kaneel,
2 tot 3 eetlepels agavesiroop (of honing).

*Dit is optioneel: ik gebruik dit in mijn granola omdat ik veel amandelmeel over heb na het maken van amandelmelk. Het zorgt voor wat extra proteïne en omegavetzuren en geeft de granola daarnaast meer volume. Heb je het niet in huis, no worries, laat dit dan achterwegen.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

De bereiding is heel erg simpel: je mengt alle droge ingrediënten goed door elkaar en daarna meng je de agavesiroop (of honing) er door heen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi de granola hier over uit. Zorg dat alles goed verdeeld en verspreid over de bakplaat ligt zodat alles mooi kan kleuren in de oven. Wanneer je, net als ik, een kleine oven hebt kun je dit het beste in twee keer afbakken.

Rooster de granola voor 15-18 minuten in de oven tot alles mooi bruin is. Laat het even afkoelen en doe het dan in een potje of bakje. Wanneer je de granola goed luchtdicht bewaard blijft het sowieso twee weken lang lekker.

Wanneer je eenmaal je eigen granola maakt wil je niet meer anders! Dit recept is een goede basis, dus je kan altijd nog dingen toevoegen die je lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan gedroogd fruit, pure chocolade druppels of andere kruiden. Of gebruik het juist juist als basis om granola-repen of koekjes mee te maken!

Wat is jouw favoriete ontbijt? 🙂the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.