RatatouilleRatatouille is een gerecht dat vooral in de Provence wordt gegeten en bestaat uit gestoofde groenten. Er zijn talloze variaties van dit gerecht in andere landen rond de Middellandse Zee en ook ik heb mijn eigen variatie. Toen ik thuis woonde aten we dit regelmatig en mijn vader noemde dit gerecht een vitaminebommetje omdat er zo veel groenten in zitten. Een vitaminebommetje is het zeker en daarom wil ik graag mijn recept voor dit voedzame en simpele gerecht met je delen.

Voor 2 tot 3 personen heb je het volgende nodig:

1 courgette, 1 kleine aubergine, 1 paprika, 3 verse tomaten, 1 ui, 1 blikje gepelde tomaten, Verse tijm, Peper en zout.RatatouilleSnijd de courgette, aubergine, en paprika in grove stukken en bak deze aan in een pan met olijfolie. Dit mag op hoog vuur en het is niet erg als er wat schroeiplekken op de groenten ontstaan, want dit geeft extra smaak. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de tomaten in blokjes en voeg deze toe wanneer de andere groenten goed zijn aangebakken. Zet het vuur wat zachter en laat het geheel even bakken tot de uien glazig zijn en voeg ten slotte het blikje gepelde tomaten toe.

Laat dit minstens een half uurtje op een laag vuur stoven met de pan gedeeltelijk afgedekt. Blijf wel af en toe roeren zodat de groenten niet aanbakken op de bodem van de pan. Na een half uurtje, wanneer de groenten goed zacht zijn, kun je de stoofpot op smaak brengen met verse tijm, peper en zout en dan is de ratatouille eigenlijk al klaar!

Je kunt ratatouille met verschillende dingen serveren: gewoon met brood, met pasta of met rijst. Vroeger at ik het altijd met pasta, maar nu vind ik gekookte witte rijst erbij lekkerder. Je bent echter helemaal vrij om erbij te eten wat je wilt 😉

Heb jij ook een eigen variatie van Ratatouille?the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.