Mijn favoriete kookboekenWat betreft kookboeken ben ik heel kieskeurig, ik zal niet snel een nieuwe aanschaffen. Dat komt omdat ik eigenlijk nooit met recepten kook en ik een kookboek over het algemeen alleen ter inspiratie gebruik. Dan moet het natuurlijk wel iets bijzonders zijn. Toch zijn er een paar uitzonderingen en dat zijn echt mijn favoriete kookboeken. Deze raadpleeg ik erg graag of ik bladeren er gewoon even lekker door heen. Verrassend genoeg zijn het, op een na, geen vegetarische kookboeken. Ik ga je vandaag kennis laten maken met mijn favoriete kookboeken.

Stipt op nummer 1 staat The Flavor Bible vanKaren Page en Andrew Dornenburg. Dit is geen kookboek maar echt bedoeld als inspiratie voor creatieve koks. Het boek bevat smaakcombinaties per ingrediënt. Elk ingrediënt heeft een lijstje met andere ingrediënten die er goed bij passen. Dit boek geeft mij zo veel inspiratie om nieuwe recepten te bedenken en het heeft mij tijdens mijn studie ook heel vaak geholpen. Het geeft me de ruimte om creatief te denken en dat vind ik leuk. Dit zal dus ook altijd mijn favoriet blijven.

Op nummer 2 staat Plenty van Yotam Ottolenghi. Dit is een vegetarisch kookboek, waar groenten in de hoofdrol staan. Ik heb dit boek van mijn vriend gekregen en een beter boek had hij voor mij niet uit kunnen zoeken. Er staat zo veel prachtige gerechten in en degene die ik tot nu toe hebt geprobeerd zijn ook echt heel lekker. Zeker een aanrader dus, of je nou vega bent of niet!

Mijn favoriete kookboeken

Mijn favoriete boek voor zoetigheid is Patisserie van Christophe Felder, een heel erg dik boek met héél veel recepten. Elk recept heeft een naast een uitleg in tekst en een uitleg met foto’s. Ook dit boek heeft me weer vaak geholpen tijdens mij studie en vooral tijdens mijn afstudeerproject. Er staan zowel makkelijke recepten in als recepten voor de wat meer ervaren banketbakker. Als je van bakken houd is dit boek zeker de moeite waard.

En dan gaan we nu over in willekeurige volgorde: De Souk van Salma Hage is een pareltje als je van de mediterrane keuken houdt. Het boek bevat recepten uit de Libanese keuken met heldere uitleg en mooie foto’s. Dankzij dit boek heb ik de Libanese keuken ontdekt en ik vind het geweldig. Ondanks de vele vleesgerechten staan er ook veel recepten voor vegetariërs in dit boek en de nagerechten zijn ook erg lekker.

Tenslotte hebben we dan nog Elizabeth Davids Beste Recepten.Dit is, zoals de titel al doet vermoeden, een verzamelwerk met recepten van Elizabeth David. Zij introduceerde de mediterrane keuken in Engeland vlak na de Tweede Wereldoorlog. De recepten in dit boek zijn simpel en zonder poespas. Het zijn klassieke gerechten waar veel informatie bij wordt gegeven en waar mooie foto’s bij staan. Als je het, net als ik, leuk vind om oude recepturen te lezen dan is dit boek ook iets voor jou.

Dit waren mijn favoriete boeken! Welke kookboeken vind jij leuk? Welke kan jij aanraden?

the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.