Veganistische voorgerechtenTijdens mijn roadtrip door Italië heb ik ontzettend genoten van het lekkere eten daar. Ik heb hier veel inspiratie opgedaan en ik kan niet wachten om het met je te delen. Omdat voorgerechten vaak mijn favoriete gang van een diner zijn heb ik een aantal voorgerechten voor je bedacht die geïnspireerd zijn door mijn rondreis. Het zijn allemaal veganistische voorgerechten, dus geschikt voor iedereen!

Dit gerecht kreeg in Trani als anti-pasta. Er zat toen een behoorlijke hoeveelheid azijn overheen, misschien iets te veel. Maar lekker was het wel! Eenmaal weer thuis heb ik dit gerecht op mijn eigen manier klaar gemaakt. Dit gerecht kan je niet alleen als voorgerecht serveren, maar ook als bijgerecht. Voor 4 personen heb je nodig:

2 aubVeganistische voorgerechtenergines,
2 courgettes,
1 halve citroen,
olijfolie,
peper en zout,

Snijd de aubergines en courgettes in pakken van een halve centimeter. Wrijf deze plakken in met olijfolie, de aubergine zal de olie helemaal opzuigen dus doe deze als laatste. Leg de groenten op de grill en grill tot er mooie strepen ontstaan en de groenten wat zachter worden. Dit kun je op een grillpan doen, maar ook op de barbecue! Besprenkel de groenten met wat citroensap als deze klaar zijn. Breng het op smaak met peper en zout en strooi er tenslotte nog een beetje gedroogde oregano op.

Het is in Italië ook normaal om een bord peulvruchten als voorgerecht te eten. Gewoon letterlijk een bord met alleen peulvruchten. Vaak zijn deze peulvruchten gekookt in een hele simpele bouillon of in een simpele (tomaten)saus. In Lecce en bij mijn schoonfamilie at ik peulvruchten als voorgerecht. Je snapt natuurlijk wel dat ik daar als veggie heel enthousiast van werd, zeker omdat ik het toen al een lange tijd niet had gegeten. Ik geef je dit recept voor witte bonen in een zelfgemaakte tomatensaus. Het lekkerste is om deze wittveganistische voorgerechtene bonen te serveren met brood. Voor 4 personen heb je nodig:

250 gram witte bonen,
2 tenen knoflook,
400 gram passata,
een takje salie,
olijfolie,
peper en zout.

Wanneer je gedroogde witte bonen gebruikt, week deze dan eerst in ruim water voor minstens 8 uur. Kook ze vervolgens in 35-40 minuten gaar. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook samen met de salie. Voeg de bonen toe en bak dit heel kort. Voeg nu de passata toe en laat dit warm worden. Uiteraard kun je de passata zelf maken of een simpele tomatensaus gebruiken. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Je bent vast wel bekend met bruschette. Ik laat je mijn favoriete bereiding zien die je makkelijk als voorgerecht kan serveren. Het is ook een heel lekker hapje bij de borrel of als anti-pasta. Dit recept is ideaal als je nog oud brood in huis hebt. Wat heb je nodig:

veganistische voorgerechten1 ciabatta of soortgelijk brood,
tomaten,
knoflook,
olijfolie,
verse basilicum,
gedroogde oregano.

Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Rooster in een op 180 graden voorverwarmde over voor 15-20 minuten tot de plakken krokant geroosterd zijn. Pel een teen knoflook en wrijf het teentje over een gehele kant van het brood. Snijd de nu tomaat in plakken en beleg de plakken brood hiermee. Strooi wat peper, zout en oregano en leg er tenslotte een blaadje verse basilicum op.

Tenslotte nog een klassiek voorgerecht: pasta! Ik heb zo veel pasta gegetem als voorgerecht, met allemaal verschillende sauzen en groentes. Je kunt hier dus lekker mee variëren. Ik geef je een recept voor pasta met aubergine en zwarte olijven. Voor 4 personen heb je nodig:veganistische voorgerechten

300 gram penne of fusilli,
1 grote aubergines,
10 zwarte olijven,
3 tomaten,
1 ui,
1 theelepel kappertjes,
verse basilicum,
olijfolie,
peper en zout.

Snijd de ui in halve ringen en bak deze kort in olijfolie. Voeg nu de aubergine, in blokjes gesneden, toe en bak tot deze zacht en bruin zijn. Snijd de tomaten ook in blokjes en voeg deze toe. Laat dit op een laag vuur pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn en in een saus zijn veranderd. Kook ondertussen de pasta. Breng de saus op smaak met peper, zout en verse basilicum. Voeg tenslotte de olijven en kappertjes toe. Giet de pasta af wanneer deze klaar is en meng het samen met de saus. Serveer met wat extra verse basilicum.

Dit waren de voorgerechten die ik voor je hebt bedacht. Wat is jouw favoriete voorgerecht?
the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.