makkelijke vruchtensapjes

Ik ben geen liefhebber van frisdrank. Een vruchtensapje op zijn tijd vind ik dan wel weer lekker, maar die in de winkel liggen zijn zo saai. Vaak bevatten deze sappen niet eens veel fruit. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om zelf een sapje te maken. Ik geef je daarom 3 recepten van makkelijke vruchtensapjes, het enige wat je nodig hebt is een blender.

makkelijke vruchtensapjes
makkelijke vruchtensapjesDit bessensapje zit vol met antioxidanten en zal je heel veel energie geven. Dit recept levert je twee grote glazen sap op. Je hebt nodig: 100 gram bevroren frambozen, 100 gram bevroren aardbeien, 100 gram bevroren blauwe bessen, 500 ml appelsap.

Doe de ingrediënten in de blender en mix tot een glad mengsel. Klaar! Zo simpel is het! Het fruit hoeft niet perse bevroren te zijn, je kan het ook ontdooien. Of je gebruikt vers fruit als je dat in de winkel nog kan vinden, wat jij lekkerder vind.

makkelijke vruchtensapjes
makkelijke vruchtensapjesDeze groene frappé is erg hydraterend en rijk aan mineralen. Daarnaast werkt de gember goed tegen misselijkheid, dus als je wakker wordt met een kater is dit je ideale start van de dag 😉 Wat je nodig hebt: een halve galiameloen, halve komkommer, sap van een halve limoen, 1 el gehakte gemberwortel, 1 el gembersiroop, 6 ijsblokjes.

Haal de pitten uit de meloen en schep het vruchtvlees uit de schil. Schil ook de komkommer, snijd deze in stukken en doe samen met de meloen en de overige ingrediënten in de blender. Mix het tot een glad mengsel. Uit dit recept haal je ook weer 2 grote glazen.makkelijke vruchtensapjes
makkelijke vruchtensapjesEn tenslotte het laatste sapje! Dit is weer een goede dorstlesser en zal je een hoop energie geven. Ook dit recept zal je twee grote glazen opleveren. Je hebt nodig: 1 grote mango, 150 gram (bevroren) frambozen, 250 ml cranberrysap, 1 tl honing of agavesiroop (naar smaak).

Schil de mango en snijd aan weerszijde langs de pit. Snijd het vruchtvlees nu in blokjes en doe deze in de blender. Voeg daar de frambozen en het cranberrysap aan toe en mix alles tot een glad mengsel. Proef nu je mengsel en voeg honing of agavesiroop naar smaak toe, de cranberry kan het geheel namelijk wat zuur maken. Mocht je heel lui zijn, dat zijn we allemaal wel eens, dan kun je ook ingevroren mangoblokjes gebruiken. Ontdooi deze dan voor gebruik, je hebt er dan ongeveer 500 gram van nodig.

En dat waren de makkelijke vruchtensapjes! Wat zijn jouw favoriete vruchtensapjes? the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.