ortolana-titleTijdens mijn rondreis door Italië heb ik een aantal keer pasta ortolana gegeten. Het is een heel eenvoudig gerecht en dat maakt het juist zo lekker. Zoals veel gerechten in Italië verschilt ook dit recept per regio en per persoon. Ik laat je daarom hier mijn versie zien, dit is de manier waarop ik het geserveerd heb gekregen.Pasta ortolana

Voor 3-4 personen heb je nodig:

500 gram pasta (bij voorkeur penne of fussilli)
1 courgette
1 grote aubergine
1 paprika
2 tomaten
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout naar smaak
Verse peterselie of basilicum, wat je voorkeur heeft.

Snipper de knoflook en snijd de groenten in ongeveer even grote blokjes. Doe een ruime hoeveelheid olijfolie in de pan en fruit de knoflook hier heel kort in. Als je het gerecht wat pittiger wil maken kun je nu ook nog wat verse of gedroogde peper toevoegen. De olijfolie geeft veel smaak aan het gerecht, dus ben niet bang wat meer te gebruiken. Doe nu de paprika in de pan. Deze moeten iets langer opstaan dan de rest van de groenten. Wanneer de paprika een beetje zacht is geworden doe je de rest van de groenten erbij. Dit laat je samen een beetje stoven op een redelijk laag pitje met de deksel op de pan. Voeg eventueel wat water toe als de groenten te hard bakken. Kook ondertussen de pasta al dente.

Wanneer de groenten zacht breng je deze op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en meng deze met de groenten. Bestrooi met versie peterselie of basilicum. En klaar is je pasta ortolana!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.