Zwarte bonen burger

Ik ben gek op zwarte bonen. Het liefst gebruik ik gedroogde bonen die ik zelf week. Deze bonen blijven een aangename bite houden en zorgen voor een stevige burger. Als je daar geen tijd (of zin) in hebt zijn zwarte bonen ook uit blik ook geschikt voor dit recept. Deze zwarte bonen burgers zijn verrassend snel klaar en ze zijn ook nog eens heel gezond!

Wat heb je nodig voor 4-5 burger:

400 gram zwarte bonen, uit blik of gaargekookt, 1 ui, 3 tenen knoflook,1 eetlepel sojasaus, 70 gram fijne havermout,
150 gram geraspte wortel, 1 theelepel komijn,Chilipoeder naar smaak.

Zwarte bonen burger

Snijd de ui en knoflook in stukjes en bak deze in wat olijfolie tot de ui glazig ziet. Voeg vervolgens de geraspte wortel, komijn en chilipoeder toe. Laat dit even bakken zodat het vocht uit de wortel kan verdampen, anders wordt het mengsel te nat. Prak de zwarte bonen en voeg de wortel hieraan toe. Voeg 1 eetlepel sojasaus toe en meng alles tot het een samenhangend geheel vormt. Kneed het mengsel in een burgervorm.

Je kunt de burgers in de koelkast zetten tot je ze gaat bakken of je kan ze meteen bakken. Bak de burger voor enkele minuten aan beide kanten. Serveer op een broodje of met een frisse salade met rijst. Zonder broodje zijn deze zwarte bonen burgers ook super lekker, dus leef je uit 😉

Wat is jouw favoriete veggie burger?

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.