Broodsalade van kikkererwten

Voordat ik vegetarisch werd vond ik een zelfgemaakte tonijnsalade erg lekker. Ik miste een vegetarische broodsmeersel dat ook zo hartig was en een beetje structuur had. Tot dat ik deze broodsalade van kikkererwten vond. Deze salade smaakt heerlijk op brood en is snel en makkelijk om te maken. Lekker voor als je even wat anders wilt. Deze broodsalade kan je veganistisch maken door een plantaardige mayonaise te gebruiken, dit is echter optioneel. Wat heb je nodig:

1 potje kikkererwten, uitgelekt
1 stengel bleekselderij, fijn gesneden
1 wortel
1 eetlepel sojasaus
Sap van een halve citroen
2 theelepels kappertjes
2 eetlepels (plantaardige) mayonaise
Peper en zout

Snijd de wortel in grove stukken. Doe ze in de blender en pulseer een aantal keer zodat de wortel kleiner is. Doe de uitgelekte kikkererwten, sojasaus en citroensap erbij. Pulseer een aantal keer zodat alles goed mengt en de kikkererwten wat fijner worden. Blend het mengsel niet te lang, deze salade is het lekkerste wanneer er structuur in zit.

Schep het mengsel over een schaaltje en voeg de fijngesneden bleekselderij, de kappertjes en de (plantaardige) mayonaise toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout. En dat was alles al!

In de koelkast blijft deze salade 2 tot 3 dagen goed.

Broodsalade van kikkererwten

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.