aubergine pasta

Je hebt eigenlijk niet veel tijd (of zin) om te koken, maar je wilt wel een lekkere maaltijd? Dan is deze aubergine pasta ideaal. Deze eenvoudige pasta is een van mijn favoriete pasta gerechten. Het is smaakvol, simpel en heel erg snel te bereiden. Als ik snel en toch lekker wil eten maak ik dit gerecht. Je kunt de aubergine ook vervangen door courgettes

Voor 3-4 personen heb je nodig:

2 grote aubergines, 5 tomaten, 3 tenen knoflook, olijfolie, 500 gram (penne) pasta.

Snipper de knoflook en fruit deze in een ruime hoeveelheid olijfolie. Wees niet bang om veel olie te gebruiken, dat geeft dit gerecht veel smaak. Als je de saus wat pittiger wil hebben, voeg dan op dit moment nog rode peper toe. Snijd de aubergine in blokjes en voeg deze toe. Bak tot de aubergines zacht en bruin zijn. Aubergines hebben de neiging om olie op te nemen, dus let op dat het niet aanbrand aan de pan. Voeg nu de tomaten in blokjes toe en laat het geheel pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn en er een saus is ontstaan.

Kook ondertussen de pasta al dente en giet deze af. Breng de saus op smaak met peper en zout. En dan is eigenlijk alles! Serveer de pasta en saus bij elkaar in een pan of los. Eet smakelijk!

aubergine pasta

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.