zwarte bonen soepDeze zwarte bonen soep zal je zeker verrassen. Het heeft ontzettend veel smaak en is nog eens heel erg gezond! In dit recept pocheer ik ook nog een aantal eieren in de soep zelf. Wanneer je deze soep veganistisch wil makenkun je dit overslaan. Ook zonder de eieren is deze zwarte bonen soep lekker en vullend.

Voor 2-3 personen heb je nodig:

1 rode ui, 2 tenen knoflook, 2 stengels bleekselderij, 1 verse peper, 1 groene paprika, 1 rode paprika, 800 gram zwarte bonen,2 laurierbladeren, verse tijm, handvol verse peterselie, 4 eieren, (mais)tortilla’s, olijfolie.

Wanneer je gedroogde bonen gebruikt moet je deze eerst weken en voorkoken. Gooi het kookwater vervolgens niet weg. Dit water kun je gebruiken als basis voor de soep. Dan heeft je soep meteen al meer smaak! Je kunt ook zwarte bonen uit blik gebruiken, dan kun je het vocht uit blikje ook mee toevoegen. Persoonlijk vind ik dat echter niet lekker. De groenten snijd je in ongeveer even grote stukken.

zwarte bonen soep

Fruit de knoflook en ui in de olijfolie. Voeg de selderij en paprika toe en bak tot de groenten wat zachter worden. Voeg de bonen toe, samen met kookwater als je gedroogde bonen hebt gebruikt. Voeg de laurier en de andere kruiden,behalve de peterselie, toe en laat de soep voor 10-15 minuten koken. Haal de laurierbladeren uit de soep en pureer nu een “kwart” van de soep. Op deze manier blijven er stukjes groenten zichtbaar terwijl je wel een gladde soep krijgt. Een beetje structuur zorgt dat de soep beter vult, maar het is natuurlijk ook gewoon lekker. Breng op smaak met peper en zout. Pocheer de eieren in de soep totdat deze gaar naar wens. Vind je dit te moeilijk of ben je veganistisch sla deze stap dan over. Serveer de soep met opgewarmde tortilla’s.

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.