Simpele uiensoepUiensoep is erg simpel om te maken. Vaak heb je de ingrediënten ook wel in huis. Als ik geen zin heb om boodschappen te doen en uien in huis heb, dan maak ik uiensoep. Met een beetje geduld heb je al snel een hele smaakvolle soep op tafel. Dit recept is voor 4 personen. Je hebt nodig:

4 grote uien, 2 tenen knoflook, 1 liter groentebouillon,

2 takjes tijm, klontje boter, optioneel: rode wijn.

Snijd de uien in halve ringen. Verhit boter in een soeppan en bak hierin de uien op een laag vuurtje. Om de soep smaakvol te maken moeten de uien karameliseren. Wanneer je deze soep veganistisch wil maken gebruik dan olijfolie in plaats van boter. Ook in olijfolie kun je de uien goed karameliseren. Bak de uien tot deze zacht en bruin zijn. Voeg dan de tijm toe en laat dit nog even meebakken. Wanneer de uien goed zijn kun het geheel afblussen met rode wijn, dit is optioneel (zelf vind ik dit erg lekker). Voeg vervolgens de groentebouillon toe en laat nog even 10 minuten pruttelen. En dat is alles, klaar is je soep!

Als je het lekker vind kun je de soep serveren met (kaas)croutons of stokbrood met gesmolten (geiten)kaas.

uiensoep

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.