ShakshukaShakshuka is een gerecht uit Noord-Afrika en wordt veel als ontbijt of brunch gegeten. Het maakt echter niet op welk moment van de dag je dit eet, want het is gewoon super lekker en ook nog eens super makkelijk om te maken! Shakshuka is een van mijn favoriete gerechten en ik maak het regelmatig. Dit recept is voor twee tot drie  personen.Shakshuka

Snijd 1 halve rode peper en twee tenen knoflook in stukjes en bak deze in een laag vuurtje in een ruime hoeveelheid olijfolie. Snijd vervolgens vier grote paprika’s in reepjes en bak deze tot de paprika een beetje zacht wordt. Ik gebruik zelf altijd verschillende kleuren paprika omdat dit een mooi eindresultaat geeft. Wanneer de paprika zacht is voeg je vijf in blokjes gesneden tomaten toe en een theelepel gemalen komijn. Laat het gerecht op een laag vuur pruttelen totdat er dunne saus ontstaat.

In de saus kun ga je de eieren pocheren, dat doe je als volgt: maak vier kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje voorzichtig een eitje. Doe een deksel op de pan een pocheer het eitje voor ongeveer acht tot tien minuten of tot jouw gewenste gaarheid. Breng het gerecht vervolgens op smaak met peper en zout. Strooi een handvol verse peterselie over de shakshuka voor extra smaak en ook een mooie kleur. Ik eet shakshuka het liefst met Turks brood, want dat vind ik lekker om in de saus te dippen. Eet smakelijk!

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.