Sinaasappel kokos cake

Als ik een cake bak, is die meestal heel simpel. Ik heb een basisrecept voor de cake en voeg daar elke keer nieuwe smaken aan toe. Deze sinaasappel kokos cake is een van die experimenten. En ik vond het een geslaagde cake. De sinaasappel en kokos in deze cake zorgen voor een frisse en zoete smaak.

Het basis recept van deze (en al mijn andere) cake is als volgt:

200 gram bloem,
200 gram suiker,
200 gram boter op kamer temperatuur,
2 theelepels bakpoeder,
4 eieren,

Je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken. Wanneer je dat gebruikt hoef je geen bakpoeder toe te voegen. Ik heb met beide geprobeerd en het resultaat is vergelijkbaar. Kies wat je het fijnste vind werken.

Voor dit recept voeg het volgende nog toe:
rasp van 1 sinaasappel,
80 gram kokos,
snufje zout

Verwarm de over voor op 180 graden.

Klop met een mixer de boter met de suiker tot de boter bleek ziet. Voeg nu één voor één de eieren toe. Klop tot de eieren schuimig zijn. Voeg nu de bloem, bakpoeder, snufje zout, kokos en rasp van de sinaasappel toe. Meng tot alles een geheel word.

Doe het beslag in een goed ingevette bakvorm en bak voor 50-60 minuten tot de cake gaar is. Laat de cake goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt.Sinaasappel kokos cake

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.