gestoofde flespompoenNu het najaar weer is aangebroken is de pompoen weer volop aanwezig. Stoven is mijn favoriete manier van pompoen bereiden. Daarom laat ik je vandaag dit heerlijke recept zien voor gestoofde flespompoen. Dit recept is voor 4-5 personen.gestoofde flespompoen

Snijd 1 ui, 1 tenen knoflook,  een halve rode peper, 1 flespompoen (geschild en van de zaden ontdaan) en 2 wortels in stukjes. Bak deze in een beetje olijfolie tot de wortel wat zachter wordt.

Voeg vervogestoofde flespompoenlgens 1 in stukjes gesneden aubergine en 1 courgette toe en bak tot de aubergine zacht is.

gestoofde flespompoen
Voeg nu een pakje tomaten-passata toe en 50 ml groentebouillon toe. Doe nu een deksel op de pan en laat het stoofpotje op een laag vuur pruttelen voor 15 tot 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Laat het geheel niet te lang op het vuur staan. De pompoen kan anders te zacht worden. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je stoofpotje!

Dit gerecht is lekker met brood, rijst of couscous. Dit gerecht is overigens prima om in te vriezen. Maak een grote portie en vries een aantal porties in. Dan heb je dit lekkere stoofpotje op nog meer koude herfstdagen, zonder moeite! Of voeg wat extra water toe en je hebt een heerlijke pompoensoep.

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.