Gepocheerde peren
Gepocheerde peren zijn een klassiek nagerecht. Je kunt ze in wijn pocheren of in een suiker siroop. Voor dit recept heb ik een suikersiroop gemaakt. Het is geen moeilijk gerecht, maar vereist misschien wel wat oefening voor een mooi eindresultaat. Lekker zijn ze sowieso. Ik heb deze gepocheerde peren als nagerecht voor kerst gemaakt. Voor 4 personen heb je nodig:

4 stevige handperen, 250 gram suiker, 1 vanille stokje,1 kaneelstokje, water, 150 gram pure chocolade.

Kies voor dit recept peren die nog stevig aanvoelen, anders kook je ze al snel te zacht. Haal met een appelboor het klokhuis en zaadjes aan de onderkant van de peren eruit. Je kunt dit ook laten zitten, zelf vind ik dit echter niet prettig eten. Schil vervolgens de peren en doe deze in een pan. Giet er water op tot de peren volledig onderstaan. Haal het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met het stokje zelf en het kaneelstokje in het water. Verhit het water tot het bijna kookt. Wanneer het bijna kookt zet het dan op laag vuur en laat voor 10-20 minuten sudderen. De peren zijn goed wanneer je gemakkelijk met een mes in de peer kan prikken.

Wanneer de peren goed zijn schep ze over in een aparte schaal met wat van het kookvocht en laat dit zo snel mogelijk afkoelen om door garen te voorkomen.

Leg de peren op een bordje wanneer deze zijn afgekoeld en smelt 150 gram pure chocolade au bain-marie of in de magnetron. Giet de vloeibare chocolade over de peren, als de peren nog heel nat zijn kun je ze met wat keukenpapier droger deppen. Decoreer eventueel nog met wat fijngehakte noten en een bolletje ijs en je bent klaar!

Gepocheerde peren

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.