linzensoepLinzen zijn mijn favoriete peulvruchten, je hebt ze in veel verschillende kleuren en maten. Voor dit gerecht gebruik ik kleine rode linzen omdat deze snel koken en een mooie kleur geven. Je kunt natuurlijk alle soorten linzen gebruiken, maar houd er dan wel rekening mee dat de kooktijd van de linzen kan verschillen. Deze linzen soep maak je als volgt:

Snipper 1 ui en 2 tenen knoflook en snlinzen soepijd 5 tomaten in blokjes. Eventueel kun je wat verse rode peper naar smaak toevoegen, zelf houd ik wel van een beetje pit in deze soep. Bak de groenten in een ruime hoeveelheid olijfolie tot de tomaat helemaal zacht zijn.

Giet er 1 liter groentebouillon bij en breng dit aan de kook. Pureer vervolgens met een staafmixer (of blender) tot een gladde bouillon, dit is de basis van de soep.linzen soep

Snijd 1 paprika, 2 wortels en 1 courgette in blokjes en voeg dit samen met 100 gram rode linzen toe aan de bouillon. Laat dit 10-15 minuten koken tot de linzen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met verse zwarte peper en eventueel meer rode peper.

linzen soepOptioneel kun je een schepje (plantaardige) yoghurt door de soep te doen wanneer je deze op je bord heb geserveerd, voeg dan een klein beetje gedroogde munt toe. Dit zal je soep weer een hele andere (en lekkere) smaak geven!

the veggietarian

Gerelateerde berichten

2 Comments

  • Deze soep heb ik vandaag gemaakt! Hij smaakte erg lekker, enige minpuntje is dat het me 3 liter soep opleverde! Dat wordt soep eten de hele week…

    • Haha sorry Daan! Ik eindig ook altijd met teveel soep. Portie invriezen dan maar?

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.