bananenijsIk heb een haat-liefde verhouding met bananen. Ik vind het ze heel erg lekker, maar als ze ook maar een tikkeltje melig zijn vind ik ze vies. Overrijpe bananen vind ik dan vaak ook niet meer lekker meer om te eten. Maar je kunt er nog wel hele lekkere dingen mee maken. Meestal doe ik ze dan in een smoothie, maar wat dacht je van bananenijs? Het is romig en zoet van smaak en ook nog eens gezond! Het enige wat je nodig hebt zijn rijpe bananen.bananenijs

Gebruik zoveel bananen als je wilt of overhebt voor dit recept. Haal de schil eraf, snijd de banaan in plakjes en vries deze bananenijsvervolgens in. Wanneer de plakjes bevroren zijn stop deze dan in een blender en blend tot er een glad mengsel ontstaat. En dat is echt alles! Serveer het ijs direct, want het smelt sneller dan gewoon ijs.

Uiteraard kun je nog ander bevroren fruit toevoegen tijdens het blenden. Probeer het bijvoorbeeld eens met mango of blauwe bessen. Decoreer met ander vers fruit en je hebt een heerlijk dessert! (of een ontbijt)
the veggietarian

Gerelateerde berichten

2 Comments

  • Goede tip Meike, ga ik zeker proberen. Er blijven altijd bananen liggen die dan eigenlijk net te rijp zijn. Heb je nog andere lekkere recepten met bananen?

    • Hee Yvonne! Je zou de bananenchips dan ook eens moeten proberen, die zijn ook erg lekker. Succes met het bananenijs 🙂

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.