citroen maanzaad cakeMijn favoriete cake, eentje die ik bij wijze van spreke met mijn ogen dicht kan maken! Wanneer ik snel een cake wil bakken is dit mijn vaste recept. Ooit heb ik het recept voor deze cake bedacht en uitgeprobeerd, sindsdien maak ik hem graag. Deze citroen maanzaad cake is heel makkelijk en vooral heel erg lekker! Het maanzaad geeft de cake een interessante textuur en de citroen zorgt dat de cake niet te zoet is.

Voor 1 cake heb je nodig:
citroen maanzaadcake
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
sap en schil van 1 citroen
5 eetlepels maanzaad
Handvol verse bosbessen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter op met een mixer tot deze romig en licht van kleur is. Voeg dan de eieren toe en klop weer tot het geheel licht van kleur is. Voeg dan de suiker, bakmeel, citroensap, citroenschil en het maanzaad toe en mix tot alles een egaal mengsel is.Giet het mengsel in een met boter ingevet bakblik en bak in 30-40 minuten gaar, dit afhankelijk van je eigen oven. De cake is gaar wanneer je een satéprikker erin steekt en deze er schoon uit komt.

Wanneer je geen verse bosbessen kan vinden, kun je deze achterwege laten. De cake is ook heel erg lekker zonder het fruit.
citroen maanzaadcake
the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.