aubergine balletjes

Een vegetarische, zelfs een veganistische, versie van gehaktballetjes! Deze aubergine balletjes klinken heel bewerkelijk maar dat valt heel erg mee. Ik vind ze persoonlijk erg lekker, zeker met een beetje zelfgemaakte tomatensaus. De aubergine geeft een hartige smaak en een vrij vlezige structuur. Met dit recept kun je ongeveer 10 balletjes maken.

aubergine balletjes

Snijd 2 aubergines in blokjes en snipper 1 ui en 1 teen knoflook. Bak deze in een pan tot de aubergine zacht en bruin is. Schep het nu over in een blender of foodprocessor samen met de een flinke handvol verse peterselie, een theelepel gemalen komijn en peper en zout naar smaak. Maal tot alles een fijn geheel is.aubergine balletjes

Schep het nu over in een kom en voeg 6-7 eetlepels paneermeel erbij. Het kan zijn dat je iets meer paneermeel nodig hebt. Je moet de balletjes kunnen vormen zonder dat deze uit elkaar vallen. Het mengsel kan nog wel een beetje heet zijn, dus pas op. Als je de aubergine balletjes hebt gevormd zet ze dan voor minimaal 1 uur in de koelkast. Op deze manier worden ze wat steviger en zijn ze makkelijker te bakken.

aubergine balletjesBak in een pan met olijfolie tot er een bruine korst ontstaat. Wees wel voorzichtig, ze kunnen een beetje breekbaar zijn. Serveer bijvoorbeeld met een frisse salade of bij een pasta met tomatensaus. Dit is een recept waarmee je heel veel kan variëren, je kunt andere kruiden er aan toevoegen. Experimenteer er mee en kijk wat jij het lekkerst vind!
the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.