Tips om meer groenten te etenUit onderzoek is gebleken dat Nederlanders te weinig groenten eten. Ondertussen blijkt de 2 ons groenten per dag ook al niet meer genoeg te zijn. We moeten dus meer groenten eten! Maar ja, voor sommige is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom geef ik je graag 10 tips om meer groenten te eten.

tips om meer groenten te etenEet groenten bij de lunch. Ik beleg mijn brood altijd met extra groenten. Snijd groenten zoals bijvoorbeeld komkommer, paprika, tomaat, radijs, wortel of prei in dunne plakjes en beleg deze op je brood. Dit kan ook makkelijk wanneer je je brood ’s ochtends klaar moet maken en geloof me, het kost echt niet zo veel tijd! Een lekkere salade is natuurlijk ook een goede optie voor de lunch!tips om meer groenten te eten

Eet groenten als een snack. Bereid een snack met je favoriete groenten met een hummus dip. Of maak gebruik van de “snackgroenten” die je tegenwoordig in de supermarkt vindt. Ik neem vaak wat cherrytomaatjes tussen de middag, zo heb ik toch al snel weer een handjevol groenten erbij.

Soep! Ik vind soep altijd een idetips om meer groenten te etenale manier om veel groenten binnen te krijgen. Vaak maak ik een basis met gepureerde groenten, hier voeg ik nog meer groenten aan toe als garnituur. Het mooiste van soep is dat het ook ideaal is om restjes groenten te verwerken en op te maken. Kijk wat je nog in je koelkast hebt liggen en maak hier een lekker soepje van.

tips om meer groenten te eten

Experimenteer met groenten en probeer nieuwe soorten uit. Wie meer soorten uitprobeert eet uiteindelijk meer groenten. Misschien ontdekt je wel een nieuwe favoriet! Probeer ook vooral nieuwe combinaties uit. Het zou zomaar kunnen dat je een bepaalde groenten opeens wel lekker vind wanneer je deze combineert met iets anders. En probeer ook vooral een verschillende bereidingswijzen. Ik vind rauwe bleekselderij niet zo lekker, maar in de soep vind het dan weer heerlijk.

Presenteetips om meer groenten te etenr je groenten op een mooie manier. Iets wat er mooi uit ziet is natuurlijk veel aantrekkelijker om te eten. Het hoeft je niet eens veel tijd te kosten. Versier je salade met het garnituur. Snijd je groenten op een mooie manier en presenteer het op een mooi schaaltje. In een restaurant wordt je eten mooi geserveerd, dus waarom thuis dan ook niet?

tips om meer groenten te etenEn wat dacht je van groene smoothies! Smoothies zijn lekker, makkelijk en snel. Voeg wat bladgroen toe aan je smoothie. Mijn favoriet is mango met spinazie en banaan. Experimenteer hier ook eens mee en kijk wat je lekker vind.Er zijn tegenwoordig zo veel recepten mee te vinden. Uiteraard kun je ook andere groenten aan je smoothie toevoegen zoals komkommer of rode biet.

tips om meer groenten te etenEen zelfgemaakte groenteburger is een ideale vleesvervanger. Hierdoor eet je meer groenten zonder dat je het zelf door hebt. Er zijn zoveel variaties op groenteburgers dat er altijd wel een is die bij jouw smaak past. En het is ook nog eens leuk om je eigen burger te maken! Doe wat extra groenten nog op het broodje en eet er een salade bij. Voila! weer een maaltijd vol groenten.

tips om meer groenten te eten
Maak bij elke hoofdmaaltijd een kleine salade als extra bijgerecht. Kleine salades zijn makkelijk te maken en hiervoor kun je gewoon groenten opmaken die je nog hebt liggen. Als je dit bij de avondeten en je lunch doet heb je stiekem toch al weer een hoop groenten gegeten.

tips om meer groenten te etenEet vaker veganistisch, dus zonder dierlijke producten. Dit betekent dat je maaltijd bestaat uit groenten, granen en peulvruchten. Op deze manier krijg je al veel meer groenten binnen met een maaltijd. Het zal je verrassen hoeveel lekkere en makkelijke veganistische gerechten er zijn! Ook dit is iets waarmee je weer kan experimenteren. En ik beloof je, het is helemaal niet saai!
tips om meer groenten te eten

Ten slotte nog een hele simpele: schep gewoon meer groenten op je bord! Zorg dat je bord voor minstens 50 procent uit groenten bestaat. Moet je het natuurlijk wel opeten, hé.

Dit waren mijn 10 tips om meer groenten te eten. Wat zijn jouw tips? Hoe zorg jij ervoor dat je meer groenten eet?the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.