Simpele saladesDeze simpele salades zijn ideaal als bijgerecht bij het avondeten, de BBQ of een lunch. Ze zijn makkelijk en snel te maken, het kost je nauwelijks werk. En natuurlijk ook lekker! Ik maak dit soort salades vaak als ik wat extra groenten bij de maaltijd wil hebben.

Tomaten salade

simpele saladesDit recept is voor 2-3 personen. Snijd 4 tomaten en een ui in halve ringen. Voeg een eetlepel olijfolie en een eetlepel witte wijnazijn toe. Meng er wat blaadjes verse basilicum doorheen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nog kappertjes of olijven toevoegen, maar dat is optioneel. En klaar is je tomatensalade! Deze salade is heel fris en past bij ontzettend veel gerechten. Ik vind hem zelf erg lekker bij een veggie-burger of bij gebakken aardappeltjes.

Simpele saladessimpele salades
Ook dit recept is voor 2-3 personen.Maak 400 gram sperziebonen schoon en haal de uiteindes eraf. Je kunt ze eventueel halveren. Kook de sperziebonen tot deze gaar zijn en laat ze afkoelen. Snijd een teen knoflook en snipper de peterselie. Voeg deze toe aan de bonen en besprenkel het geheel met olijfolie. Meng alles goed door elkaar. De rauwe knoflook geeft de bonen een scherpe smaak. De salade is zowel warm als koud erg lekker. Als je het lekker vind kun je nog wat tomaat toevoegen voor wat extra verschil in textuur, maar dat is geheel aan jezelf. Dit recept is ook lekker met broccoli, vervang dan de sperziebonen door broccoli en houd het recept aan.

Zoals ik al zei zijn dit hele simpele salades. Ze zijn erg veelzijdig en ze zijn snel om te maken. Heb jij ook simpele salades die je graag maakt?the veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.