Fruit leerOke, fruit leer klinkt niet lekker. Maar dat is het wel! Eigenlijk is het gewoon gedroogd fruitpuree. Het kost je even wat tijd om dit te maken, maar je hoeft er niet heel veel naar om te kijken. Voor dit recept heb ik mango gebruikt maar je kunt ook ander fruit gebruiken. Probeer het ook eens met aardbeien of bosfruit. Of heb je nog wat fruit liggen dat op moet? Maak een lekkere mix die je pureert en droogt in de oven. Fruitleer is een lekkere zoete en ook verantwoorde snack.Fruit leer

Verwarm de oven voor op 80 graden.

Schil en snijd 1 verse mango in stukjes of gebruik een doosje bevroren mangostukjes. Je kunt meer maken dan deze hoeveelheid, als je een grote oven hebt moedig ik je zeker aan om dat te doen. Ik heb helaas maar een kleine oven dus ik houd het bij deze hoeveelheid. Pureer de mango tot deze helemaal glad is. Spreid de mangopuree uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak voor 3-4 uur tot het de puree droog is. Wanneer de onderkant nog plakkerig is, draai het fruit leer om zet nog voor een half uur in de oven op dezelfde temperatuur.

Wanneer het fruitleer klaar is, snijd het in reepjes en rol het op met een stukje bakpapier ertussen. In een afgesloten doosje kun je het 3 dagen bewaren. Maar het is natuurlijk zo lekker dat je het zo lang niet hoeft te bewaren 😉

Fruit leerthe veggietarian

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.