Pride Pudding

Soms krijg je een cadeau van iemand wat zó goed bij je past, dat het wel voor je gemaakt lijkt te zijn! Zo kreeg ik van mijn broer het boek Pride & Pudding van Regula Ysewijn en daar werd ik wel heel enthousiast van. Het is een boek over de historie van de Britse puddingen met veel achtergrondinformatie en gerechten. Naast eten houd ik ook van geschiedenis, dus een combinatie van beide vind ik zeer interessant.

Pride & Pudding vertelt de geschiedenis van de Britse pudding en soortgelijke recepten. De recepten zijn een moderne vertaling en variatie van deze historische gerechten en worden begeleid met prachtige foto’s. Bij elk recept schrijft Regula een interessante intro waarin ze uitlegt wat het gerecht is en waar het vandaan komt. Sommige recepten hebben geweldige namen zoals The Knights of Windsor, Plum Duff en General Satisfaction. Behalve recepten biedt dit boek ook een hoop achtergrondinformatie over de geschiedenis van de Britse keuken door de eeuwen heen.

Waarom vind ik dit boek zo leuk? Zoals ik al zei houd ik van geschiedenis en vind ik historische recepten daarom ook erg interessant. Al langere tijd verdiep ik me in dit soort gerechten, maar ik had tot nu toe alleen recepten online gevonden en niet in een fysiek (kook)boek. Daarnaast vind ik de gehele vormgeving van het boek ook een lust voor het oog! De styling van het eten en de omgeving zien er uit de stillevens die op oude schilderijen ziet en het past goed bij het thema van het boek. Het is alsof je een kijkje kan nemen in het verleden en daarom blader ik het boek regelmatig door!

Heb jij ook zo’n boek dat wel voor je gemaakt lijkt te zijn? Of een boek dat je graag doorbladert omdat het gewoon zo mooi is? Let me know!

the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

2 Comments

  • Bedankt voor de review en héél leuk dat je bij alles een illustratie maakt. (tof om mijn cover illustratie als een nieuwe interpretatie te zien).

    • Hoi Bruno, bedankt voor je bericht! Leuk om te horen 🙂

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.