Tofu-baconSoms wil ik voor de lunch iets speciaals maken en deze tofu-bacon is daar een voorbeeld van. Het is een aangename afwisseling voor op brood en het is vrij gemakkelijk om te maken. In dit recept gebruik ik gerookte tofu, wat je bij de natuurwinkel kunt kopen, maar je kunt ook gewone tofu gebruiken. Hoeveel je precies nodig hebt is afhankelijk van hoeveel je wilt maken, ik ga in dit recept uit van 2 sandwiches.Om de bacon te maken heb je het volgende nodig:

8 plakjes dungesneden gerookte tofu, 4 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel edelgistvlokken, 1 eetlepel zonnebloemolie, zwarte peper naar smaak, 1 theelepel sambal, als je van pittig houd

Haal de tofu uit de verpakking en dep het met een schone handdoek of keukenpapier droog en druk er eventueel een beetje op het vocht eruit te krijgen. Snijd het vervolgens in zo dun mogelijke plakjes en leg deze op een bord of schaaltje. Meng de sojasaus met de edelgistvlokken, zonnebloemolie, peper en sambal tot een glad mengsel en smeer de plakken tofu hier aan beide kanten mee in. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakken tofu hierin voor 10 minuten aan beide kanten tot ze krokant zijn.

De tofu-bacon is nu klaar en het is tijd om de sandwich samen te stellen. Hier kun je natuurlijk talloze variaties van maken, maar dit is hoe ik het graag maak:

4 sneeën bruin brood, sla naar keuze, 8 Plakjes tomaat, 8 Plakjes komkommer, kiemgroenten

Beleg twee sneeën brood met wat sla, de tofu-bacon, wat komkommer, tomaat en wat kiemgroenten. Leg de andere sneeën brood hierboven op en klaar, dat is alles! Simpel toch? Wanneer je een beetje wilt variëren kun je ook tempé gebruiken: dit heeft een stevigere structuur en is perfect om te bakken.  the veggietarian

Wat vind jij een lekkere sandwich?

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.