Foodtrends van 2017Het nieuwe jaar staat alweer bijna voor de deur en dat betekend dat er nieuwe trends op ons staan te wachten. Als Food Designer vind ik deze voorspellingen natuurlijk elk jaar erg interessant. Ik heb me er daarom in verdiept en wil je graag wat over de leukste de foodtrends van 2017 vertellen.

In 2016 gingen we al wat bewuster om met onze voeding. Dit gaat in 2017 zeker doorzetten. Dit zal je voornamelijk in de grote opkomst van de vegetarische keuken. Groenten gaan een steeds belangrijkere rol spelen in de gerechten die we op tafel zetten, vlees en vis worden vervangen door groenten. Er zijn steeds meer mensen die vegetarisch eten, zowel fulltime als parttime. Dit is ook zeker nodig, want het dieet dat we nu hebben is verre van duurzaam. Als vegetariër word ik natuurlijk heel blij van deze trend.Foodtrends van 2017Naast voeding worden we ons ook steeds meer bewust van de hoeveelheid afval die we produceren. Let maar eens op hoeveel dingen in plastic verpakt zitten en hoeveel je daarvan weggooit. Ook veel voeding wordt verspild. Koken met kliekjes wordt populairder en wordt steeds meer aangemoedigd. En terecht, want je kunt een hoop lekkere dingen maken met kliekjes. Een zero-waste beleid voor jezelf voeren is misschien heel extreem. Maar alle kleine beetjes helpen, dus kijk wat jij kan doen om zo min mogelijk weg te gooien!

We gaan ook steeds meer terug naar pure producten, al die toevoegingen willen we niet meer. Je zult een zin als ‘Zonder toegevoegde suikers en kleurstoffen’ vast al meerdere keren op een verpakkingen hebben zien staan. Ook in 2017 blijven we dit zien, waarschijnlijk meer zelfs. We willen steeds meer terug naar producten zoals de natuur bedoeld heeft, zonder gekke toevoegingen.
Foodtrends van 2017Ook het calorieën tellen zal minder worden. We zoeken een gulden middenweg, niet extreem gezond meer maar ook niet extreem ongezond. Vet en suiker zullen weer geconsumeerd worden, maar we zoeken er wel balans in. Er zal weer gewoon gegeten worden, want zoals we dat in Nederland zo mooi kunnen zeggen “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg”.

Dan komen we meteen op de volgende nieuwe trend: desserts als ontbijt. Het is wetenschappelijk bewezen dat pure chocolade het cognitieve geheugen verbeterd. Je mag dit dus lekker in je ontbijtje gaan verwerken. Misschien is het geen heel goed idee om je ontbijt te vervangen door een gebakje, maar af en toe zou het dus wel moeten kunnen. De pure chocolade mag je in ieder geval goed praten. Zelf eet ik in het weekend graag zoete dingen bij het ontbijt, lekker bij de koffie.Foodtrends van 2017Verwacht ook meer te horen over zeewier. In 2016 begon zeewier al populairder te worden en dat zal het komend jaar alleen maar meer worden. Zeewier wordt het nieuwe superfood omdat het boordevol met mineralen, vitaminFoodtrends van 2017es en eiwitten zitten. Je kunt de zeewier natuurlijk wel van de sushi, maar er worden steeds meer producten gemaakt van die goedje. Misschien vind je binnenkort wel iets in de supermarkt.

 

Dit waren mijn favoriete trends voor 2017. Wat zijn jouw favoriete foodtrends van 2017?

 

the veggietarian

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.