Energy bars

Wanneer je een drukke dag kan je wel wat extra energie gebruiken. Een lekker tussendoortje kan daar vaak aan bij dragen. Maar of nu je echt energie nodig hebt of niet, dit tussendoortje is gewoon heel erg lekker. Deze energy bars zijn ontzettend makkelijk en snel om te maken.

Wat je nodig hebt zijn gelijke hoeveelheden van de volgende ingrediënten:

Dadels
Geroosterde noten
Gedroogd fruit naar keuze (abrikozen, pruimen, appels of een mix)

Omdat je gelijke delen van elk ingrediënt gebruikt, kun je zelf bepalen hoeveel je wil maken. Het is wel handig als het ook allemaal in de blender past, maar je kunt natuurlijk ook in delen werken.

Rooster de noten in op 180 graden voorverwarmde oven voor 10-12 minuten. Wanneer je de noten roostert heeft het eindresultaat veel meer smaak. Laat de noten afkoelen voordat je ze verwerkt. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de blender. Pulseer een aantal keer totdat alles kruimelig wordt. Blijf pulseren tot het mengsel een brok gaat vormen. Wanneer alles aan elkaar vast blijft pakken is het mengsel goed en kan je het in een vorm kneden. Ik gebruik meestal een bakblik waar ik wat plastic folie in heb gelegd. Laat het in de koelkast een beetje opstijven.

In een afgesloten trommeltje in de koelkast blijven deze energy bars heel lang goed. Maar zo lang zullen ze er niet liggen, want ze zijn veel te lekker

enegery bars van dadels

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.