oosterse komkommersalade

Wanneer ik een salade maak, gebruik ik vaak komkommer. Soms is dat een beetje saai, komkommer zijn nou eenmaal een beetje neutraal van smaak. Deze oosterse komkommersalade brengt daar echter verandering in. De frisse komkommer combineert fantastisch met de kruiden en pittige peper. De komkommersalade is ideaal bij rijst met gewokte groenten of gewoon bij de BBQ.

Voor 4 personen heb je nodig:

2 komkommers, 4 cm verse gember (geschild en geraspt), 1 gesnipperde teen knoflook, 2 eetlepel sojasaus, 2 theelepels sesamolie, sap van 2 limoenen, Handvol gesneden koriander, ½ – 1 verse rode peper, in stukjes, 1 eetlepel geroosterd sesamzaad

Was de komkommers en schaaf deze, met bijvoorbeeld een kaasschaaf, in lange linten. Stop met schaven tot je bij de zaden van de komkommer bent. Doe dit voor alle kanten. Deze manier van snijden is puur voor het oog, dus je mag ze uiteraard snijden zoals je zelf wilt.

Meng in een schaaltje de gember met de sojasaus, knoflook, sesamolie, limoensap. Snijd de koriander fijn en meng deze met de komkommer.

Voeg de dressing toe wanneer je klaar bent om de salade te eten. Wanneer je dit te lang laat staan worden de komkommers zompig. Bestrooi de salade met geroosterde sesamzaad wanneer je deze servoosterse komkommersaladeeert.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.