Geroosterde groenten zijn altijd lekker. Door het roosteren wordt de smaak intenser en krijgen de groenten een aangename textuur. Pastinaken zijn misschien niet de eerste groenten waar je aan denkt. Maar deze zijn juist heel lekker. Vandaag daarom een recept voor geroosterde pastinaak met zoete aardappel en kappertjes dressing.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd 4 pastinaken in stukken van ongeveer 5 cm lang en 1 ½ cm breed. Het is belangrijk dat alle stukken van ongeveer gelijke grootte zijn. Snijd 4 middelgrote rode uien in 6 parten. Meng alle stukken met 3 eetlepels olijfolie, 4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn, 5 tenen knoflook, zout en peper. Rooster voor 20 minuten in de oven.
Snijd 2 zoete aardappels in stukken die even groot zijn als de pastinaak. Schep deze door de pastinaak in de braadslee en rooster voor 40-50 minuten. Voeg wanneer de groenten klaar zijn, voeg 20 gehalveerde cherrytomaatjes toe en rooster voor nog een extra 10 minuten.
Meng voor de dressing 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels kleine kappertjes, ½ theelepel honing, ½ djionmosterd en 2 eetlepels olijfolie. Roer dit goed door elkaar en giet over de geroosterde groenten. Bestrooi eventueel nog met 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes en serveer de groenten.
[…] ik voor het eerst pastinaak en zoete aardappel uit de oven at, was ik meteen verkocht. Dit recept komt uit het kookboek Plenty van Ottolenghi en het is echt […]