Pasta met preiPrei en paddenstoelen zijn een uitstekende combinatie. Doe er wat pasta bij en je hebt een heerlijk gerecht. Voor dit recept heb ik zelf gemengde paddenstoelen gebruikt, maar voel je vrij om je eigen soort paddenstoelen te kiezen. Deze pasta met prei is erg snel om te maken. Ideaal dus voor dagen dat je weinig tijd hebt maar wel lekker wil eten.

Voor 2 grote eters of 3 kleine eters heb je nodig:

300 gram pasta, 1 prei, 500 gram gemengde paddenstoelen, 1 grote teen knoflook, gedroogde rode peper naar smaak, verse tijm, 100 ml slagroom, peper en zout.

Maak de paddenstoelen en de prei schoon en snijd deze in plakken. Bak vervolgens de paddenstoelen in olijfolie tot het vocht eruit is. Dit kan soms best even duren, maar het draagt wel bij aan een beter eindresultaat. Wanneer het vocht uit de paddenstoelen is, voeg je een gesnipperde teen knoflook en gesnipperde rode peper toe. Vind je rode peper te pittig, laat dit dan achterwege. Wanneer de knoflook een beetje gebakken is kan je de prei toevoegen.Bak tot de prei zacht begint te worden. Kook ondertussen de pasta tot deze beetgaar is.

Wanneer de prei zacht begint te worden kun je de room toevoegen samen met verse tijm, peper en zout naar smaak. De room laat je een beetje inkoken, maar dit hoeft niet erg lang. Giet de pasta af wanneer de klaar is en voeg tenslotte de saus toe. En klaar je pasta met prei!

paddenstoelen en prei

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.