courgette met hazelnotenSoms is een beetje inspiratie voor een lekkere salade wel fijn. Vaak kom je toch weer op je oude vertrouwde recept uit. Deze courgettesalade met hazelnoten is een keer iets anders. Het is ideaal als bijgerecht, zowel bij je avondeten of bij je lunch. Ik eet graag nog een extra salade bij mijn maaltijd, op deze manier eet je toch nog wat extra groenten. Deze salade is simpel en erg lekker.  Voor 4 personen heb je nodig:

3 grote courgettes, 4 eetlepels olijfolie, 1 theelepel balsamicoazijn, 50 gram hazelnoten, een handvol verse basilicum, 80 gram Parmezaanse kaas, zout en zwarte peper.

Verhit de oven tot 150 graden. Strooi de noten op een bakblik en rooster deze in de oven voor 12-15 minuten tot de noten goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken. Het roosteren van de noten geeft extra smaak aan dit gerecht.

Snijd de courgettes in plakken of linten van 1 cm, wat je makkelijker vind. Bestrijk met olijfolie en wat peper en zout. Grill de courgettes op een hete grillpan voor circa 2 minuten aan beide kanten of tot er mooie grillstrepen ontstaan.

Laat de courgette afkoelen en voeg de rest van de ingrediënten bij elkaar. Meng alles voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

courgette met hazelnoten

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.