Gevulde portobelloEen gevulde portobello is ideaal als voorgerecht of bijgerecht. Ik eet ze zelfs vaak als een soort vleesvervanger, met rijst en een salade. Ze zijn makkelijk voor te bereiden en als ze in de oven zitten hoef je er bijna niet naar om te kijken. Ook een handig recept dus als je voor een dinertje moet koken. Voor 4 personen heb je nodig:

4 portobellos, 4 tomaten, 1 bos verse peterselie, 1 bol mozzarella, Peper en zout naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden

Zorg dat de portobellos schoon zijn, snijd het steeltje eraf en hak dit in kleine stukjes. Snijd de tomaten in blokjes. Vul de portobellos met de tomatenblokjes en de fijngehakte steeltjes. Snijd een handvol verse peterselie in fijne snippers en strooi deze op over de vulling. Breng op smaak met peper en zout naar smaak. Snijd de mozzarella in plakken en leg deze tenslotte over de vulling.

Bak de portobellos in de oven voor 10 tot 15 minuten. De kaas moet gesmolten zijn. En dat is eigenlijk alles al! De mozzarella kun je ook vervangen door geitenkaas, feta of gewone goudse kaas. Natuurlijk kun je portobellos op heel veel manier vullen, dus probeer ook eens een eigen variatie! De bereiding is het van de paddenstoelen zelf blijft hetzelfde.Gevulde portobello

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

1 Comment

  • […] te vullen en hoeven vaak maar een kwartiertje in de oven. Ik heb al een keer een recept gepost voor gevulde portobello met mozzarella, een heel makkelijk en lekker recept. Maar er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om de […]

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.