salade met gemarineerde tofuHoe maak je tofu nou eigenlijk lekker? Veel mensen beschouwen het als vies en smakeloos. Maar tofu kan juist ontzettend lekker zijn!  Ik wil je graag mijn favoriete manier van tofu bereiden laten zien, namelijk gemarineerde tofu!

Allereerst ga je het vocht uit de tofu halen. Dit doe je door het blok tofu in een schone theedoek te wikkelen, leg het op een bord of snijplank en zet er iets zwaars boven op (bijvoorbeeld een pan met wat water). Laat dit zo 10 minuten staan. Nu kan je de tofu gaan marGemarineerde tofuineren.

Hiervoor heb je nodig:

–              Sojasaus
–              1 teen knoflook
–              Sambal of verse rode peper
–              Eventueel een eetlepel honing

Snijd de tofu in kleine stukken en doe deze in een schaaltje. Giet hier wat sojasausoverheen. Je kan zelf bepalen hoeveel je gebruikt. De tofu hoeft niet onder te staan met saus. Je kunt ook de sojasaus verdunnen met wat water. Snipper een teentje knoflook en doe dit erbij. Tenslotte voeg je nog sambal of rode peper toe naar smaak. Als je de saus wat minder zout wil maken kun je nog een eetlepel honing toevoegen. Schep de tofu door de marinade en laat dit voor minstens een uur staan.

Deze gemarineerde tofu is heel lekker in een salade! Dit is een hele simpele salade. Neem 200 gram Rucola, 1 puntpaprika of gewone paprka, een komkommer en een flinke hand cherrytomaatjes. Snijd de paprika, komkommer en tomaatjes en voeg toe aan de sla. Snijd de tofu in kleine blokjes en voeg deze ook toe. Besprenkel met wat olijfolie, breng op smaak met wat peper en zout en klaar is je salade!

gemarineerde tofu

 

 

 

 

 

verrijk je salade

 

Gerelateerde berichten

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.