Kikkererwten zijn een ideale vleesvervanger. Ze zitten vol met vezels, ijzer en eiwitten. Falafel is een eenvoudig gerecht gemaakt van deze peulvruchten. Dit is een van mijn favoriete gerechten. Normaal wordt dit gerecht gefrituurd, maar om het wat gezonder te maken kun je het ook bakken.
Voor 20 stuks:
200 gram gekookte kikkererwten,
2 tenen knoflook,
1 ui,
1 eetlepel verse koriander,
1 eetlepel verse peterselie,
1 eetlepel gemalen komijn,
1 theelepel gemalen koriander,
1 theelepel gedroogde munt,
3-4 eetlepels bloem,
Peper en zout
Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde massa. Het mengsel moet te vormen zijn tot kleine schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Wanneer het nog te plakkerig is kun je nog wat bloem toevoegen. Voor extra stevigheid kun je de falafel nog even in de koeling zetten voordat je het bakt.
Verhit olie in een koekenpan en bak hier de falafel in tot deze goudbruin zijn. Serveer met een frisse salade en pitabrood of met verse rauwe groenten.
Laat een bericht achter