gevulde paprika

Gevulde paprika’s zijn lekker en makkelijk om te maken. Je kunt ze vullen met de dingen die je nog in huis hebt. Ik maak ze zelf graag met rijst en groenten die ik in de koelkast heb liggen. De combinatie van gevulde paprika met erwtjes vond ik erg lekker, dus dat recept ga ik me je delen.

Voor 4 personen heb je nodig

4 paprika’s , 100 gram rijst, 1 ui,2 tenen knoflook, Rode peper (vers of gedroogd), 200 gram doperwten, 4 tomaten,
1 blikje geconcentreerd tomatenpuree, Kaas naar keuze, Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de rijst gaar. Snipper de ui en knoflook en fruit deze tot ze glazig zijn. Voeg het blikje tomatenpuree toe en zoveel rode peper als je wilt. Voeg de doperwten toe en bak het geheel tot de erwten warm zijn. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe. Ik bak deze nooit lang mee, zodat ze heel blijven. Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar. Snijd het topje van de paprika er af en doe de vulling erin. Bedek de bovenkant met een kaas naar keuze. Denk bijvoorbeeld aan mozzarella of feta. Zet de gevulde paprika’s in een ovenschaal met een klein beetje olie op de bodem. Bak voor 30 minuten of tot de kaas is gesmolten.

Maak je favoriete salade erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!
gevulde paprikathe veggietarian

Gerelateerde berichten

2 Comments

  • Lekker! Meestal maak ik dit gerecht met gehakt, maar wilde nu eens iets anders proberen. De combinatie met erwtjes is erg lekker en het ziet er kleurig uit op je bord! Ik ga dit zeker nog eens maken!

    • Ah ik ben blij dat je het gerecht lekker vind! 🙂

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.