Vegetarische bolognesePasta Bolognese is een van mijn favoriete gerechten. Maar toen ik vegetarisch werd moest ik iets anders verzinnen. Eigenlijk was dat heel simpel, ik heb het gehakt vervangen door fijn gehakte champignons. Dit gerecht is net zo lekker als het origineel.Dit recept is voor 4-5 personen.  Ik maak het liefst een grote hoeveelheid zodat ik porties in kan vriezen. Dan kan ik dit heerlijke gerecht ook eten op dagen dat ik geen tijd heb om te koken.
Vegetarische BologneseSnijd 1 ui, 1-2 tenen knoflook en eventueel een beetje verse rode peper. Fruit deze in een flinke hoeveelheid olijfolie in een pan tot de ui glazig is. Zorg dat vuur niet te hard staat, anders brand de knoflook aan en dat smaakt niet erg lekker.
Vegetarische BologneseVoeg nu 500 gram geraspte wortel toe. Bak tot ook de wortel glazig ziet. Voeg nu 500 gram geraspte (kastanje)champignons toe. Ik maal ze altijd gewoon fijn in mijn foodprocessor. Bak tot al het vocht uit de champignons is verdwijnen. Optioneel kun je nu een flinke scheut rode wijn toevoegen, laat dit dan weer even inkoken tot het meeste vocht weg is. Dit geeft extra diepte in de uiteindelijke smaak van het gerecht. Voeg nu de tomaten toe en laat deze helemaal zacht worden.
Vegetarische BologneseVoeg 1 pakje passata toe wanneer de tomaten zacht zijn. Laat de saus tot gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met (heel veel) verse basilicum, peper en zout.

Wanneer de saus gewenste dikte heeft kun je de pasta koken. Hoe langer de saus op heeft gestaan, hoe beter. Dit is mijn recept voor vegetarische bolognese. En geloof me als ik zeg dat zelfs non-veggies dit lekker vinden.
the veggietarian

Gerelateerde berichten

1 Comment

Laat een bericht achter

Hey, leuk dat je een reactie wilt achterlaten! Vul onderstaande velden in en plaats je bericht. Het kan eventjes duren voordat je bericht zichtbaar wordt.